Böcker till salu

Följande böcker har jag till salu:

När jag döljer mitt ansikte – Perspektiv på skam
Författare: Berit Okkenhaug, översatt till svenska av Anders Persson (2021) Votum förlag
Pris: 150 kr + ev porto

Skam är en naturlig reaktion som vi har med oss från födseln. Men vad är det som gör att vi drar oss tillbaka när vi blir rädda för att mista vår värdighet eller inte bli accepterade? Boken vill ge inblickar i skammens processer.

Författaren vänder sig till medarbetare i kyrka och församling och inte minst till de som jobbar med förkunnelse, samtal och själavård.

En illusion och dess utveckling – om synen på religion i psykoanalytisk teori
Författare: Göran Bergstrand, (2004/2017) Votum förlag, nytryck av 2:a utgåvan
Pris: 120 kr + ev porto

”De senaste årtiondena har synen på religion förändrats. Från att ha varit alltmer marginaliserad, något som ansetts på väg att försvinna ur kulturlivet, har religionen blivit en viktig realitet på gott och ont. Man måste ta den på allvar för att förstå världspolitiken. Människor möter också religionen med en ny positiv nyfikenhet.”

Göte Bergsten 1896-1954 : Kyrkoman, själavårdare, mystiker
Författare: Carl-Erik Brattemo, (1996) Artos förlag
Pris: 60 kr + ev porto

I en kort biografi tecknas här bilden av Göte Bergsten, en av grundarna av S:t Lukasstiftelsen och dess förste direktor. Som kyrkoman hade han en säregen förmåga att samla människor, både runt predikstolen och till enskilda samtal. Hans arbete som metodistpastor och som själavårdare blev på många sätt banbrytande. Genom sin finkänsliga psykologiska och intellektuella begåvning, sin djupa tro och förankring i den kristna mystiken bidrog han till en bestående fördjupning och förnyelse av själavården i Sverige, både andligt och vetenskapligt.